Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 16 de maig del 2012

COMPROMÍS PROPOSA QUE ELS ALUMNES PUGUEN EMPORTAR-SE EL DINAR A L’ESCOLA

Davant les retallades, la formació planteja alternatives al Consell Escolar Municipal


Compromís considera que, “davant les mobilitzacions que comencen hui per les retallades que ja estan aplicant-se, i les que planegen de cara al curs que vé, en les escoles públiques, cal buscar propostes en positiu que ajuden a mantindre una mínima qualitat de vida i, en aquest cas, en l’ensenyament. Per això ens hem adreçat per escrit al regidor d’Educació proposant-li que es plantege el mig servei als menjadors de les escoles públiques, de manera que alumnes que no poden pagar el menjador escolar i no tinguen beca accedisquen a aquesta modalitat més econòmica a l’hora de dinar”.

El grup municipal Compromís per Paterna, preocupats perquè les unitats familiars disposen de menys recursos econòmics per a afrontar les despeses quotidianes, i el menjador escolar suposa, en molts casos, una despesa difícilment assumible, proposa al també president del Consell Escolar Municipal, que les escoles de Paterna permeten que l’alumnat s’emporte el dinar de casa.

“És una modalitat anomenada en molts llocs mig servei, ja que els alumnes s’emporten el dinar en un tàper, l’escola el guarda en bones condicions fins a l’hora de dinar, moment en què van al menjador escolar, se’ls dóna el menjar (se’ls faciliten els mitjans per a escalfar-lo) i dinen en un lloc habilitat per a ells”, expliquen.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afegeix que “el nostre propòsit és que el tema es tracte al Consell Escolar Municipal, sense oblidar que el mig servei que plantegem no ha de substituir en cap cas les beques de menjador, i que estes han de mantindre’s i augmentar-se, ja que són una garantia que les famílies amb menys recursos puguen alimentar els seus fills en condicions i amb un cost molt assequible”.

Amb l’opció del mig servei, “les xiquetes i xiquets estan en l’escola, la família s’estalvia una bona part dels 4,15 ó 4,45 euros que val el menjar i els pares i mares poden treballar –o buscar treball–. D’altra banda, és possible que este servei s’utilitze per més xiquets que ara no es queden al menjador per qüestions econòmiques i que, normalment, dinen en casa dels avis o altres familiars. Seria també una manera de descarregar estes persones majors d’estes tasques”, comenta el regidor Ramón.

“Aquesta pot ser una molt bona opció per als centres escolars de Paterna, motiu pel qual no hem dubtat en llançar-ho al Consell Escolar. Ara volem que el regidor Ignacio Gabarda estudie la proposta i que la plantege als centres escolars en el pròxim Consell Escolar Municipal, ja que pot ser una bona alternativa per a famílies amb problemes econòmics”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.


Retall: LEVANTE-EMV (16 maig)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AL DÍA
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
CRÓNICA PATERNERA